Recipes and other things vegan – Veganistische recepten en meer

I was surfing the net recently for vegan pasta recipes and found this delicious recipe for pasta with a tomato and capers sauce. It’s from the German website Veganwelt by Ullrykka, which contains over 2,000 vegan recipes. Click here to go to her website. I have adapted her recipe for this sauce only slightly. The recipe is very easy to make and will take you only about 20 minutes to prepare it. Eric is wild about its sweet taste and asks me to make it often now. So go on and make it and enjoy!

Ingredients (for 2 persons)

  • 250 gram pasta (whatever kind you prefer)
  • 1 onion
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 1 box of Tomato Frito (or any other kind of tomatoes)
  • 1 teaspoon of Italian herbs (like oregano, thyme, basil, parsley, sage and laurel)
  • 1 teaspoon of oregano
  • 1 teaspoon of sugar
  • 1 tablespoon of ketchup
  • 2 tablespoons of capers
  • 1 teaspoon of balsamic vinegar
  • 1 teaspoon of pepper
  • 1 teaspoon of salt
  • 2 tablespoons of chopped, fresh basil
  • vegan meat balls (or any other kind of substitute meat)

Directions

  1. Cook the pasta according to directions.
  2. Meanwhile, finely chop the onion and fry it in the oil until it’s soft.
  3. Add the tomatoes, the herbs and spices, the sugar and the ketchup and continue cooking, but on low heat.
  4. Meanwhile, fry the meat balls separately in some oil.
  5. Chop the capers coarsely and add to the tomato sauce.
  6. Add the vinegar, and salt and pepper according to your taste.
  7. When the pasta and the meat balls are done, add the chopped fresh basil to the tomato sauce, mix well and serve immediately.

Makkelijke pastasaus met kappertjes

Kortgeleden was ik aan het surfen op zoek naar veganistische pastarecepten en vond ik dit heerlijke recept voor pasta met een tomaten en kappertjes saus. Het is afkomstig van de Duitse website Veganwelt van Ullrykka, waar meer dan 2.000 veganistische recepten op staan. Klik hier om naar haar website te gaan. Ik heb haar recept voor deze saus maar voor een klein deel aangepast. Het recept is erg makkelijk om te maken en kost maar ongeveer 20 minuten om te bereiden. Eric is gek op de zoete smaak van deze saus en vraagt me nu vaak om dit gerecht te maken. Ga dus aan de slag en geniet ervan!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram pasta
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 doos Tomato Frito (of andere soort tomaten)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (zoals oregano, tijm, basilicum, peterselie, salie en laurier)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels gehakte, verse basilicum
  • veganistische gehaktballetjes (of een andere vleesvervanger)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta.
  2. Hak ondertussen de ui fijn en fruit deze in de olie tot deze zacht is.
  3. Voeg de tomaten, de kruiden, de suiker en de ketchup toe en blijf koken, maar op een laag vuur.
  4. Bak ondertussen de balletjes apart in wat olie.
  5. Hak de kappertjes grof en voeg toe aan de tomatensaus.
  6. Voeg de azijn toe en peper en zout naar je eigen smaak.
  7. Als de pasta en de balletjes klaar zijn, voeg dan de verse basilicum toe aan de saus, mix de saus goed en serveer alles meteen.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: